Ohlédnutí za létem v knihovně

Knihovna Dubina v době letních prázdnin nelení a připravila řadu akcí pro veřejnost. Především jsme navázaly na spolupráci s Úřadem městského obvodu Pardubice III. Parádní prázdninové kino a Opékání buřtů bylo jednoznačnou možností navštívit knihovnu, začíst se v klidu do krásného mrazivého románu, prolistovat si časopis nebo s dětmi si vyrobit krásnou dekoraci. Knihovna byla pro veřejnost otevřena do pozdních večerních hodin, což je v době horkých letních dní přínosem.

Děti s námi mohly vyrábět prázdninové koupáníčko, velrybu Olgu, lva Leonarda a hlemýždě Hektora. Připravily jsme pro ně i prázdninové luštění o krásné knihy.

Knihovna zároveň nabídla možnost zahrát si dobrodružnou deskovou hru, sestavit puzzle či vymalovat si obrázek s tématem prázdnin.

Léto je vždy ve znamení cestování. Nabízíme cestovatelům mapy i průvodce po známých neznámých místech.  Naši čtenáři si „výletničení“ mohou užívat plnými doušky, knihovna v letním období prodlužuje výpůjční dobu na dva měsíce.

Letošní léto bylo přínosné i pro organizování našeho autorského čtení. Již víte, že 24. 9. 2024 k nám zavítá spisovatelka románů Viktorie Hanišová, nově 26. 11. 2024 nás navštíví pardubická spisovatelka románů pro ženy a příběhů pro děti Martina Boučková. V měsíci březnu 2025 k nám zavítá další významná osobnost literárního světa Petra Dvořáková, autorka u nás oblíbeného románu Chirurg.  

Již teď se těšíme na setkání s autory knih i veřejností. Sledujte naše webové stránky, Facebook i Instagram. Naleznete tam veškeré podrobnosti o našich akcích, informace o novinkách a řadu dalších zajímavostí naší knihovny.

7.9.2024
Knihovna MO Pardubice III© 2024. Všechna práva vyhrazena.